Kennis en kunde vergroten

Voor bestuurders, maar ook voor de verenigingsondersteuner is het van belang om kennis te blijven ontwikkelen. Dit is nodig om de verenigingen optimaal te kunnen helpen.  Dit kan op verschillende manieren. 


Workshop 'Toekomstbestendige verenigingsondersteuning'

 

Ook verenigingsondersteuners moeten en willen zich blijven ontwikkelen, zo ook op het thema 'professionaliseren van sportverenigingen'

Wat houdt een toekomstbestendige organisatie in en waar moeten we dan naar kijken? Hoe kan je als ondersteuner hierbij helpen en hoe pak je dit aan. 

Wij nemen de ondersteuners uit jouw organisatie  gemeente, sportbond, sportorganisatie) graag aan de hand bij dit vraagstuk met een interactieve workshop. 

De workshop kan indien gewenst ook uitgebreid worden naar meer dagdelen. 


Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

Kennissessies

Ik geef kennissessies waarbij verschillende verenigingen (en stichtingen) kunnen aansluiten (duur 2 uur). Hierbij leg ik uit wat de WBTR betekent en gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over enkele belangrijke thema's van deze wet. 

1 op 1 Begeleiding

Het begeleiden van een verenigingsbestuur bij de WBTR kan ook 1 op 1. Hierbij leg ik uit wat de WBTR voor de vereniging betekent, gaan we in gesprek over de belangrijke thema's (wat is goed besturen) en ondersteun ik bij het wijzigen van de Statuten en het wijzigen of maken van een Huishoudelijk reglement. 


Opleiding verenigingsmanagement

De opleiding heeft als doel bestuursleden, verenigingsmanagers en verenigingsondersteuners van externe adviesorganisaties handvatten te geven voor effectiever en professioneler werken. Op 29 september 2022 start het volgende blok. 

Kijk voor meer informatie op www.verenigingsmanagement.com


Besturen met een Visie

Besturen met een visie richt zich op de groei en ontwikkeling van bestuurders van sportverenigingen. De training heeft zich de afgelopen 10 jaar bewezen als effectief en waardevol instrument om sportverenigingen te moderniseren en klaar te stomen voor de toekomst. De training heeft zich doorontwikkeld en richt zich naast visieontwikkeling en beleid nu ook op de eigenschappen van goede bestuurders. Hierdoor kunnen bestuurders niet alleen hun vereniging door ontwikkelen, maar werken zij ook aan hun persoonlijke ontwikkeling. De cursus wordt gegeven door docenten van RVVB (Register voor Verenigingsbestuurders) Klik voor meer informatie hier